Ulje čajevca ili čajnog drveta je jedno od najprodavanijih eteričnih ulja, jer ima veoma široku primenu kao snažno antiseptičko sredstvo. Pa da nabrojimo za šta se sve može koristiti:

Dokazano je da neven stimuliše stvaranje novih ćelija u površinskim slojevima kože i da dovodi do zarastanja rana.

Latinski naziv za ovu biljku je "uvek živa" što znači da je neuništiva bez obzira na uslove kojima je okružena. Gde raste čuvarkuća i razmnožava se tu svoju "uvek živuću" i neuništivu energiju prenosi i na kuću i domaćinstvo.

Lincura je višegodisnja lekovita biljka ciji koren moze biti star i do 50 godina. Koren joj je inače vrlo dugačak, bogato razgranan i snažan. Cvetovi su svetložute boje. Lincura raste u grmlju na pustim livadama, pašnjacima.

Narodna imena. Plavun, prašuljica, crvotočina, kijačasta crvotočina, lisičjak, lisičji rep, plavun, zmijina mahovina. 

Biljka za koju kažu da "leči sve osim smrti" sigurno je posebna među lekovitim biljem, a njeno ulje pomaže kod više od 200 bolesti.

Crni kim (Nigella Sativa) je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu! Čak su i naši preci bili svesni toga, pa se ona pominje u Bibliji, njeno seme je pronađeno u grobnici faraona Tutankamona, a prorok Muhamed je za ovu biljku rekao da "leči sve osim smrti"!