Pomažu: voda, vitamini, san, čajevi i kokosovo ulje.

Naš imuni sistem nije u uvek u top formi, pa se shodno tome ne osećamo uvek sjajno. Najčešće se razbolimo tokom zime, a to se manifestuje u vidu temperature ili prehlade, ali ponekad budemo i u mnogo gorem stanju.

Evo nekoliko standardnih, ali veoma korisnih saveta kako da se borite protiv bolesti i ostanete zdravi što je duže moguće.
1. Hidrirajte se
Ako želite da ostanete zdravi, morate preuzeti neke preventivne mere kako biste sprečili da bolest dođe po vas. Uobičajeno, trebalo bi da pijete do 8 čaša vode dnevno. Kako bilo, kada ste bolesni, preporučena doza prelazi na 10-12 čaša.


2. Uzimajte vitamine
Kada vam imuni sistem oslabi, to može biti posledica nedostatka vitamina u telu. Uvek bi trebalo da uzimate dnevnu dozu vitamina i naj taj način osigurate telo nutrijentima koji su neophodni za borbu protiv bolesti.


3. Spavajte
Činjenica je da se vaše telo oporavlja i kada ste budni, ali se pravi oporavak događa dok spavate. Obavezno spavajte minimum 8 sati u toku noći, a ako se borite sa upornom bolesti, spavajte onoliko koliko možete i u toku dana.


4. Topao čaj
Obično vam je hladno kada ste bolesni. Stvar koja vas najbolje može ugrejati i obezbediti vam neophodnu dozu antioksidanata je topao čaj. Preferirajte zeleni čaj. Sprečiće dehidraciju i pomoći vam da se brže izborite sa temperaturom.


5. Kokosovo ulje
Možete ga pomešati sa toplom vodom i dodati u čaj, ali je neophodno ubaciti ga u terapiju u svakom slučaju. Kokosovo ulje sadrži dosta antibiotika, a takođe puni vaše telo prirodnim nutertitijentima, koji su neophodni za oporavak. Ako vam je grlo suvo, dodavanje kokosovog ulja u topli napitak može učiniti da problem nestane veoma brzo.

 

www.magicnobilje.com

e-max.it: your social media marketing partner