Jako probijanje na jednoj ili obe strane, osetljivost na svetlost, mučnina i slabost neke su od posledica jake glavobolje zbog koje bismo samo ležali u krevetu. 
 

Migrene i glavobolje počinju mučiti sve više ljudi, a potpuno blokiraju normalnu svakodnevicu. Sara Kristal, neurolog i specijalista za migrene, tvrdi da je većina glavobolja rezultat stresa, promena u bioritmu, hormonalnog disbalansa i prevelikih količina kofeina.

Osim toga, dijetabogata čokoladom, sirom, nitratima i aditivima takođe predstavlja okidač za bolove."Uzroci migrena su često genetski. Svaka osoba ima sopstveni okidač. Upravo zato nema univerzalnog rešenja za migrene", tvrdi za Woman's Health.Lekari zato preporučuju lekove, ali i prirodna rešenja. 

foto: Shutterstock

Jedan od alternativnih načina za lečenje je eterično ulje nane, tvrdi Kristal i dodaje da je mentol aktivni sastojak eteričnog ulja nane i dokazano pomaže u ublažavanju glavobolja. Ovo ulje je popularno pod nazivom PEPERMINT ulje.

Studija iz 2015. godine, objavljena u Frontiers in Neurology, predlaže da se ulje nane koristi za masažu za uklanjanje migrena:

1. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u drugom ulju poput kokosovog

2. Umasirajte ulje na slepoočnice i čelo, koristite kružne pokrete

3. Masirajte 1 minut

U slučaju da vam masaža ne pomaže, doktorka Kristal predlaže da natapkate nekoliko kapi eteričnog ulja na maramicu i duboko udišete ili stavite hladnu oblogu sa uljem na čelo.

Autor: metro-portal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner