Ova uporna gljivica je čest stanovnik našeg organizma pa evo jednog recepta koji može svima koristiti, a osim toga blagotvorno deluje na ceo organizam.

Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim polnim organima, koži, itd. No njen rast usled brojnih faktora može da izmakne kontroli i tada se pojavljuju infekcije, au slučaju da se ne leči širi se po čitavom organizmu sve do stanja kada je ona postaje nemerljiva i time narušava celokupno zdravstveno stanje pojedinca.

Promena načina ishrane i mesec-2 stroge dijete te kombinovanje sa drugim metodama poput hidrokolne terapije može se rešiti problem infekcije kandidom. Gljivice se hrane ugljenim hidratima. U ugljene hidrate spadaju šećeri, skrob i vlakna s time da su vlakna neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i skrob. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno da ograniče unos upravo tih ugljenih hidrata.

Smanjeni unos ugljenih hidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom. >> Simptomi nabujale kandide u organizmu! Sledi recept s namirnicama koje blagotvorno utiču na eliminaciju ovog neprijatnog stanja ...

Domaći recept protiv kandide

Sastojci:

1 čaša jogurta

2 čena belog luka

1 šargarepa pola kašičice svežeg rendanog đumbira

pola kašičice cimeta

Priprema:

Izribajte šargarepu, beli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt. Dodajte i cimet. Sve lepo promešajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu jednom dnevno. Jednostavno, a jako efektno.

Probajte!

www.coolinarika.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner